Sandvikens AIK vann mot LI20 IBF

Sandvikens AIK gjorde fem mål i tredje perioden – vann stort mot LI20 IBF

Bortalaget LI20 IBF var fortfarande med i matchen mot Sandvikens AIK inför tredje perioden. Men där fick Sandvikens AIK rejäl utdelning. Till slut blev det hela 9-3 (1-1, 3-1, 5-1) i matchen i division 1 västra Svealand herr.

– Härligt med 3 poäng och vi har bra tålamod matchen igenom då vi visste hur matchen skulle se ut från start med stort bollinnehav mot ett man-man spelande LI20. Vi rycker i tredje perioden och spelar fin innebandy och gör 5 mål. Ny träningsvecka väntar innan derbyt mot Runsten om en vecka, kommenterade Sandvikens AIK:s tränare Mattias Ström.

LI20 IBF:s tränare Bo Wiklund:

– LI20 gör en bra match efter förutsättningarna i 55 minuter. Släpper in 4 mål på slutet. Orutin och skärpan på det unga laget höll inte hela vägen för en okej prestation.

LI20 IBF tog ledningen efter 8.37, genom Elias Mattsson.

Sandvikens AIK kvitterade till 1-1 efter 9.23, när Eric Sjöstrand slog till framspelad av Oscar Wedmark.

Laget tog också ledningen efter 20.22, när Wille Åhlander hittade rätt framspelad av Oscar Wedmark.

Sandvikens AIK var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 4-2.

Även i tredje perioden var det Sandvikens AIK som var starkast. Laget vann perioden med 5-1 och matchen med 9-3.

Oscar Wedmark gjorde ett mål för Sandvikens AIK och spelade dessutom fram till två mål.

Sandvikens AIK ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan LI20 IBF är på tolfte och sista plats.

Nästa motstånd för Sandvikens AIK är Runsten. Lagen möts söndag 26 november 15.00 i Arena Jernvallen. LI20 IBF tar sig an IBF Borlänge hemma fredag 24 november 19.30.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Sandvikens AIK nollade LI20 IBF – vann med 5-0