Olofström förlorade mot Jönköping

Målfest när Jönköping krossade Olofström i Olofströms Sporthall

Jönköping hade inga problem med Olofström i Allsvenskan västra/södra dam, och vann borta med utklassningssiffrorna 14-1 (5-1, 7-0, 2-0).

Segern var Jönköpings sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde bortasegern i rad.

Jönköping tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.55 genom Moa Schönning, och gick upp till 0-2 innan Olofström svarade.

Innan perioden var över hade Jönköping ryckt åt sig ledningen med 5-1. I andra perioden var Jönköping starkast och gick från 1-5 till 1-12 genom två mål av Alicia Zälle, ett mål av Moa Schönning, ett mål av Nelly Flodin, ett mål av Ella Widell, ett mål av Tuva Henriksson och ett mål av Felicia Nilsson. Det skulle komma mer från Jönköping. Jönköping fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 14-1. Målen i sista perioden gjordes av Ester Ljungdahl och Tilda Härnborg.

Tilda Härnborg och Filippa Leo gjorde ett mål och tre assist var för Jönköping.

Det här betyder att Jönköping ligger på tredje plats i tabellen, och Olofström är på åttonde och sista plats.

Nästa motstånd för Jönköping är Växjö IBK. Lagen möts lördag 25 november 14.00 i Fortnox Arena.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström