Jemtland Innebandy förlorade mot IBK Härnösand

Härnösand vann med 8-7 borta mot Jemtland

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Härnösand, som vann borta mot Jemtland med 8-7 (3-2, 2-2, 3-3) i division 1 Norra herr på söndagen.

– En match där IBK hade bestämt sig från start. Det var onödigt spännande ur ett taktiskt perspektiv men 3 blytunga poäng med hem till Härnösand. All heder till Jemtland som tar det hela vägen, tyckte Härnösands tränare Mikael Eriksson, efter matchen.

Härnösand tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.00 genom Helmer Svedberg, och gick upp till 0-3. Jemtland kom tillbaka och reducerade.

Innan perioden var över hade Härnösand dock ryckt åt sig ledningen med 2-4. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-5.

Tredje perioden slutade 3-3 och Härnösand vann matchen med 8-7.

Jemtlands Olle Domander-Ivarsson stod för ett mål och två assists.

Jemtland har en vinst och fyra förluster och 24–41 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Härnösand har två vinster och tre förluster och 35–31 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet elfte plats i tabellen. Härnösand är på nionde plats.

Lördag 25 november 13.00 spelar Härnösand hemma mot IBF Dalen.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Helmer Svedberg stor matchhjälte när Härnösand vann