Ekerö IK förlorade mot Värmdö

Värmdö vann mot Ekerö IK – trots underläge

Efter första perioden var Ekerö IK i ledningen med 2-0 i Mälaröhallen. Men Värmdö vände och vann. Till slut blev det 4-6 (2-0, 0-3, 2-3) i matchen i division 1 östra Svealand herr.

– Ingen super stark start på matchen från vår del, vi har perioder i matchen där vi gör det bra. Men känns som vi har mer fler växlar än vad Ekerö har. Vi har tunga bortfall idag pågrund av skador och sjukdomar men vi riktigt stolta över våra killar som kliver fram och tar ansvar när andra är borta. Styrkebesked från ÖN, kommenterade Värmdös tränare Andreas Svensson.

Ekerö IK startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Erik Bengtsson. Värmdö gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 2-0 till ledning med 2-3. Värmdö startade också tredje perioden starkast. Laget gick från 2-3 till 2-4. Men Ekerö IK svarade och gjorde 3-4.

Därefter var det dock Värmdö som avgjorde. Laget gjorde först 3-5 och sen kom också 3-6 med en minut kvar att spela genom Filip Lundmark på pass av Henrik Johansson. Ekerö IK hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 4-6.

Filip Lundmark gjorde två mål för Värmdö och ett assist, Henrik Johansson hade tre assists och Pierre Johansson stod för tre poäng, varav två mål.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Ekerö IK med 27–21 och Värmdö med 27–24 i målskillnad.

Värmdös nya tabellposition är femte plats, medan Ekerö IK är på sjunde plats.

Lördag 25 november 14.30 spelar Värmdö hemma mot Åkersberga IBF.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Kryss för Värmdö och Ekerö IK Värmdö vann på bortaplan mot Nacka