Örebro Innebandy vann mot Lidköping IBK

Storseger för Örebro Innebandy hemma mot Lidköping

Örebro Innebandy hade en riktig målfest när man besegrade Lidköping hemma i Idrottshuset i division 1 Mellersta herr. Örebro Innebandy vann med hela 11-4 (3-0, 3-4, 5-0).

– Högst nödvändig vinst för att haka på toppen. Slarvat bort ett par matcher tidigare mot lagen i toppen så skönt vi kunde kliva ifrån i tredje nu istället. Över 60 minuter inget snack, så definitivt ett styrkebesked inför nästa helgs drabbning mot ettan, kommenterade Örebro Innebandys tränare Emil Olsson-Höök.

Lidköpings tränare Jonas Olsson:

– Vi tog ut målvakten efter 9,57 i chans om att försöka ta oss ikapp. Men det ville sig inte idag.

Segern var Örebro Innebandys femte på de senaste sex matcherna.

Örebro Innebandy spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Hampus Håkansson, Adam Lundgren och Jacob Embretzen. Det skulle komma mer från Örebro Innebandy. Lidköping förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Örebro Innebandy fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 11-4. Målen i sista perioden gjordes av Hampus Helj, som gjorde två mål, Adam Lundgren, Hampus Håkansson och Vilgot Hedenborg.

Lidköpings Jon Lindgren stod för fyra poäng, varav två mål och Mattias Olausson gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Jacob Embretzen gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål för Örebro Innebandy.

För hemmalaget betyder resultatet fjärde plats i tabellen. Lidköping är på femte plats.

Nästa motstånd för Örebro Innebandy är Berg. Lagen möts fredag 24 november 19.40 i Ljungsbro Sporthall. Lidköping tar sig an Surahammar hemma söndag 26 november 15.00.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping