Gimonäs Umeå IF vann mot Öjebyn

Stark seger för Gimonäs Umeå i toppmatchen mot Öjebyn

Det var två topplag som möttes i division 1 Norra herr på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Gimonäs Umeå, som besegrade Öjebyn med 7-3 (6-1, 1-2, 0-0).

Segern var Gimonäs Umeås fjärde på de senaste fem matcherna.

Gimonäs Umeå hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.14 genom Rickard Öberg, och gick upp till 3-0 innan Öjebyn svarade.

Innan perioden var över hade Gimonäs Umeå ryckt åt sig ledningen med 6-1. Öjebyn reducerade dock till 6-2 genom Marcus Renberg efter 12.05 av perioden.

Efter 17.41 i andra perioden ökade Gimonäs Umeå på till 7-2 genom Hugo Holmberg.

Elias Nyström reducerade förvisso, men närmare än 7-3 kom inte Öjebyn. Tredje perioden blev mållös och Gimonäs Umeå tog därmed en stabil seger. I tredje perioden höll Gimonäs Umeå i sin 7-3-ledning och vann.

I tabellen innebär det här att Öjebyn nu ligger på andra plats. Gimonäs Umeå är på tredje plats.

Nästa motstånd för Gimonäs Umeå är Jemtland. Lagen möts lördag 25 november 14.00 i Sjöfruhallen.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF Förlust för Gimonäs Umeå mot Öjebyn med 6-7