Åby förlorade mot Ledberg
Montage
Matchrapport

Segerraden förlängd för Ledberg – besegrade Åby

ANNONS

6-8 (2-2, 1-2, 3-4) blev resultatet när Åby och Ledberg möttes i Åby Arena på lördagen. I och med detta har Ledberg tre raka segrar i division 1 Mellersta herr, och efter den tuffa perioden är Ledberg nu i riktigt bra form.

– Ledberg var hetare än oss, fick till bättre pass innan avslut och lite hetare på returerna i hela matchen. Vi kom ikapp men lyckades inte stänga matchen till ett lika resultat och tappa sista i öppen kasse. Ledberg målvakt var otroligt bra idag och jag tycker att han gör ett par avgörande räddningar. Vi har haft två veckor utan match och har inte haft bra träningsveckor där. Hoppas vi blir fulltaliga på träning och vi får komma igen efter den här förlusten, kommenterade Åbys tränare Mikael Rondahl efter matchen.

Ledbergs assisterande tränare Henrik Gränsman:

– Vi började pratade redan i måndags om att vi har spelat upp oss i senaste matcherna. Har nu nivån för att utmana alla lag i serien. Styrkan är att vi tror på det även när det är motigt som när vi får två utvisade i samma situation. Vi viker inte ner oss utan kommer igen gång på gång. I dag klev vår U19-landslagsmålvakt Noel Björkeby fram och gjorde en stormatch. Har även ett otroligt stabilt backpar i Tim Rosell och Filip ”G” Laurell som nu har hittat rätt i spelet.

Ledberg började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.01 slog Melvin Parbrand till på pass av Hugo Lindberg.

Laget ökade också ledningen till 0-2 efter 10.33, genom Alvin Falebrant framspelad av Kaspar Appelholm.

Efter 15.10 i första perioden slog Emil Östlid till, framspelad av Anton Mörlin och reducerade åt Åby.

Åby kvitterade till 2-2 efter 18.22, när Mathias Pettersson slog till framspelad av Mattias Alvestrand.

Ledberg var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 3-4.

Även i tredje perioden var det Ledberg som var starkast. Laget vann perioden med 3-4 och matchen med 8-6.

Ledbergs Sebastian Batshon stod för fem poäng, varav två mål och Ludvig Johansson gjorde ett mål och spelade fram till tre mål. Mathias Pettersson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Åby och Jonathan Pegler gjorde ett mål och totalt tre poäng.

Åby ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Ledberg ligger på åttonde plats.

Söndag 26 november 16.00 spelar Åby borta mot Finspång. Ledberg möter Torshälla borta i Stiga Sports Arena lördag 25 november 15.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Åby vann hemma mot Finspång Ledberg vann med 8-7 hemma mot Torshälla Åby vann – Felix Karlsson matchvinnare Ledberg släppte in fyra mål i tredje perioden – föll stort mot Skövde

Den här artikeln handlar om: