RIG Umeå vann mot Järfälla Bele

RIG Umeå besegrade Järfälla Bele med 11-8

RIG Umeå vann hemma mot Järfälla Bele i Allsvenskan norra herr. Matchen på lördagen slutade 11-8 (1-1, 5-3, 5-4).

– Skönt med 3 poäng! En match som böljar fram och tillbaka. Tycker vi kontrollerar första 30 minuterna bra. Sista 30 minuterna är det riktig raggarinnebandy. Chanser åt bägge håll och spelvändningar fram och tillbaka. Vår effektivitet framåt avgör tillslut matchen, kommenterade RIG Umeås tränare John Edström.

Första perioden var jämn. Järfälla Bele inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Liam Perry efter 3.22, men RIG Umeå kvitterade genom Gustav Klinth bara tre minuter senare. RIG Umeå var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 5-3 och ställningen efter två perioder var 6-4.

Även i tredje perioden var det RIG Umeå som var starkast. Laget vann perioden med 5-4 och matchen med 11-8.

Järfälla Beles Liam Perry stod för sex poäng, varav fyra mål. Otto Rylander gjorde tre mål och totalt fyra poäng för RIG Umeå.

RIG Umeå har två segrar och tre förluster och 28–32 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Järfälla Bele har en vinst och fyra förluster och 30–45 i målskillnad.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, RIG Umeå på nionde plats och Järfälla Bele på åttonde plats.

I nästa omgång har RIG Umeå IBF Falun Utveckling hemma i Umeå Energi Arena, söndag 26 november 16.00.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå RIG Umeå utklassade Älvsjö på hemmaplan IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele