IK Zenith förlorade mot Kungälv

Kungälv vände och vann mot Zenith

Matchen i division 1 västra Götaland herr mellan Zenith och Kungälv i Björlanda Idrottshall fick se en vändning i sista perioden. Hemmalaget Zenith hade ledningen i början av tredje perioden, med 4-3, men Kungälv vände matchen och vann till slut med 6-5.

Segermålet för Kungälv stod Sebastian Brunzell för 13.33 in i tredje perioden.

Zenith startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 28 sekunder slog Sebastian Gustafsson till på pass av Felix Jansson.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 5.21 gjorde Felix Jansson mål framspelad av Tim Pettersson.

Efter 17.07 i första perioden nätade Hugo Runerås, framspelad av Simon Appelkvist och reducerade åt Kungälv.

Kungälv kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av perioden när Simon Appelkvist hittade rätt på pass av Kasper Van Den Hark.

Zenith var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden var det Kungälv som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och matchen med 6-5.

Erik Andreasson gjorde två mål för Kungälv och ett assist och Sebastian Dahlbom stod för tre poäng, varav ett mål. Felix Jansson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Zenith.

Det här var Kungälvs andra uddamålsseger.

Resultatet innebär att Zenith ligger kvar på sjunde plats och Kungälv på tredje plats i tabellen.

Torsdag 23 november 20.15 spelar Zenith borta mot Träslövsläge. Kungälv möter Pixbo hemma i Mimershus söndag 26 november 14.45.

Matchrapporter: Seger med 8-6 för Kungälv mot Varla Jonsson och Lundahl heta när Alingsås slog Zenith Felix Jansson och Victor Wennroth målskyttar när Zenith förlorade Kungälv tog revansch – 6-2 mot Pixbo Klart nu: Zenith åker ur serien efter ny förlust