Vattjoms IK förlorade mot IBF Dalen

IBF Dalen besegrade Vattjom och toppar nu tabellen

Segern mot Vattjom på bortaplan innebär att IBF Dalen nu är serieledare i division 1 Norra herr, två poäng före Öjebyn. Öjebyn har dessutom en match mer spelad. IBF Dalen vann med 10-5 (2-2, 4-3, 4-0). Vattjom ligger på femte plats i tabellen.

– Otroligt skön seger. Vattjom står upp väldigt bra i de första två perioderna och det är en match som står och väger. Sedan är vi väldigt starka i den tredje perioden där vi kan gå ifrån. Sett till matchbilden kanske det blir lite väl stora siffror men jag tycker absolut att vi förtjänar segern. Vår stabilaste insats sett över 60 minuter i serien hittills. Nu är det bara att fortsätta på inslagen väg och försöka förlänga segersviten, tyckte IBF Dalens tränare Gustav Broadhall, efter matchen.

Det var två formstarka lag som möttes. IBF Dalen tog sjätte segern i rad. Vattjom hade före matchen tre segrar i rad.

IBF Dalen tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Pontus Burman på pass av Philip Da Rocha Eriksson.

Vattjom kvitterade till 1-1 efter 6.01, när Filip Göthe hittade rätt framspelad av Isak Timan.

IBF Dalen tog ledningen på nytt efter 14.28, genom Wille Malm.

Vattjom kvitterade till 2-2 efter 17.52, när Isak Timan slog till framspelad av Emil Brännström.

IBF Dalen var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 3-4 och ställningen efter två perioder var 5-6.

I tredje perioden var IBF Dalen starkast och gick från 5-6 till 5-10 genom två mål av Adam Forsman, ett mål av Ludwig Blomberg och ett mål av Philip Da Rocha Eriksson och avgjorde matchen. Det sista målet kom med elva sekunder kvar att spela.

IBF Dalens Ludwig Blomberg stod för fyra poäng, varav två mål, Adam Forsman gjorde två mål och spelade fram till ett mål, Pontus Burman gjorde ett mål och två assist och Philip Da Rocha Eriksson gjorde två mål och spelade fram till ett mål. Isak Timan gjorde ett mål och totalt tre poäng för Vattjom.

IBF Dalen tar sig an Härnösand i nästa match borta lördag 25 november 13.00.

Matchrapporter: Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset Gimonäs Umeå tog revansch – 8-7 mot Vattjom IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Timrå höll inte hela matchen borta mot Vattjom IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom