Vaksala SK IBK vann mot Hälsinggården

Hälsinggården föll mot Vaksala – efter avgörande i tredje

Hälsinggården föll borta mot Vaksala. I tredje perioden avgjorde Vaksala och vann matchen i division 1 västra Svealand herr med 8-6 (0-1, 4-3, 4-2).

Hälsinggården tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Joel Nordström på pass av Johannes Larsson. I andra perioden var det i stället Vaksala som hade övertaget. Laget vann perioden med 4-3 och ställningen efter två perioder var 4-4.

Vaksala startade tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 5-4-ledning. Men Hälsinggården svarade och kvitterade till 5-5.

Därefter var det dock Vaksala som avgjorde. Laget gjorde tre mål på tre minuter till 8-5. Hälsinggården hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 8-6.

. Hälsinggårdens Ciya Hajo stod för tre poäng, varav två mål för Hälsinggården.

För hemmalaget betyder resultatet första plats i tabellen. Hälsinggården är på sjätte plats.

I nästa omgång har Hälsinggården IBK Hudik borta i OilQuick Arena, lördag 25 november 15.00.

Matchrapporter: Hälsinggården åker ur serien – det står klart efter söndagens match Hälsinggården vann klart hemma mot IBK Hudik Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala Förlängningsavgörande när Hälsinggården föll mot Alunda