IBF Falun Utveckling vann mot Gävle GIK

Gävle GIK:s tunga svit fortsätter – 5-6 mot IBF Falun Utveckling

Det räcker inte hela vägen till seger för Gävle GIK. Det står klart efter 5-6 (1-1, 3-1, 1-4) borta mot IBF Falun Utveckling. Det var Gävle GIK:s åttonde match i rad utan seger i Allsvenskan norra herr.

– Vad ska jag säga, 5-2 ledning med med 8-9 minuter kvar och med bud på minst 5-6 mål till, ändå faller vi ihop i slutet, helt orimligt att vi förlorar denna match, den ska vara död långt innan de gör 3-5! Saknar ord faktiskt, kommenterade Gävle GIK:s tränare Viktor Matsenius.

IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh:

– Riktigt skönt, starkt av grabbarna i tredje att bita ihop och kriga på. Skapade en del utan att få in bollen i början. Riktigt skönt att få gå vinnande ur denna duell. Tar med oss 3 poängaren och blickar mot nästa match.

August Swärdh slog till 16.08 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 6-5-mål.

Första perioden var jämn. Gävle GIK inledde bäst och tog ledningen genom Filip Lindberg efter 5.01, men IBF Falun Utveckling kvitterade genom Leo Rundquist bara 43 sekunder senare. Gävle GIK var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-4.

IBF Falun Utveckling var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 6-5.

Det här var IBF Falun Utvecklings andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Gävle GIK:s tredje uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att IBF Falun Utveckling nu ligger på tionde plats. Gävle GIK är på tolfte och sista plats.

Söndag 26 november spelar IBF Falun Utveckling borta mot RIG Umeå 16.00 och Gävle GIK mot Älvsjö hemma 17.00 i Gavlehov Arena.

Matchrapporter: Förlust för Gävle GIK mot Järfälla Bele med 7-11 Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Adrian Olsson det stora utropstecknet när Gävle GIK slog Älvsjö