Skövde IBF förlorade mot Finspång

Finspång avgjorde i förlängningen mot Skövde

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Finspång avgöra den jämna matchen borta mot Skövde i division 1 Mellersta herr. Slutresultatet blev 3-4 (2-0, 1-1, 0-2, 0-1). Matchhjälte blev Linus Karlsson, som gjorde det avgörande målet 19 sekunder in i förlängningen.

Finspångs tränare Magnus Bagge kommenterade matchen:

– Efter ett antal matcher där vi spelar bra så förtjänar vi dagens vinst. En härlig krigarmatch där vi tar en viktig suddenseger. Matchen är jämn hela vägen i 3 perioder. Vi tappade första kedjan från förra matchen på grund av sjukdom och skador. Men idag gav det möjlighet till andra som kliver fram vilket är en stor styrka.

I början av matchen var Skövde starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Simon Hultman och Jacob Isaksson. Efter 8.02 av perioden kunde Linus Karlsson göra 2-1 för Finspång.

Skövde utökade ledningen på nytt, på nytt genom Jacob Isaksson efter 19.04 i andra perioden. Finspång gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 3-1 till ledning med 3-4. Det sista målet kom med 41 sekunder kvar av matchen.

Linus Karlsson gjorde tre mål för Finspång. Jacob Isaksson stod för tre poäng, varav två mål för Skövde.

Skövde har en vinst och fyra förluster och 33–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Finspång har två vinster och tre förluster och 22–32 i målskillnad. Det här var Finspångs tredje uddamålsseger.

Skövde ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Finspång ligger på tionde plats.

I nästa omgång har Finspång Åby hemma i Arena Grosvad, söndag 26 november 16.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Åby vann hemma mot Finspång Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde Fem raka segrar för IBF Västerås – efter 5-4 mot Finspång