Täby FC förlorade mot Älvsjö AIK IBF

Älvsjö AIK toppar tabellen efter seger mot Täby FC

Älvsjö AIK är ny serieledare i Allsvenskan norra/östra dam efter bortaseger med 4-3 (1-1, 2-2, 1-0) mot Täby FC. Älvsjö AIK leder serien tre poäng före Nacka som dock har en match mindre spelad. Täby FC ligger på åttonde plats i tabellen.

– Vi är såklart nöjda med 3 poäng även om Täby är betydligt hetare än oss. De vinner fler närkamper och lösa bollar vilket gör det svårt för oss att ta oss in i matchen. Vi gör en bra tredje period stundtals och hittar tillslut ett sätt att avgöra och vinna på, även om det kanske idag inte var 100% rättvist, kommenterade Älvsjö AIK:s tränare Peter Lundin.

Cecilia Monthan blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 17.24 in i tredje perioden.

I och med detta har Älvsjö AIK hela fem raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam.

Täby FC tog ledningen efter sex minuters spel, genom Isabella Holdt på pass av Jennifer Stålhult.

Älvsjö AIK kvitterade till 1-1 efter 7.11, genom Beatrice Lundevall.

Älvsjö AIK tog också ledningen efter 20.29, när Anna Monthan hittade rätt.

Efter 12.14 i andra perioden slog Tyra Liikamaa till, framspelad av Sonya Fredriksson och kvitterade för Täby FC.

Elsa Tydal gjorde dessutom 3-2 efter 12.57 på pass av Melinda Berggren.

Älvsjö AIK:s Beatrice Lundevall gjorde 3-3 efter 18.51 på pass av Cecilia Monthan.

17.24 in i tredje perioden nätade Älvsjö AIK:s Cecilia Monthan framspelad av Nathalie Gustafsson och avgjorde matchen för Älvsjö AIK. Monthan fullbordade därmed Älvsjö AIK:s vändning.

Det här var Älvsjö AIK:s tredje uddamålsseger.

Lördag 25 november 16.00 spelar Älvsjö AIK borta mot Alunda.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken Alunda vinnare mot Älvsjö AIK – kvitterade och avgjorde sent Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel