Artikelfoto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Så gick fredagens fulla omgång i SSL Dam

ANNONS

Vilma De Gysser en av tre fyramålsskyttar på fredagskvällen.

Lund-Malmö 3-2 SD
Skånederbyt blev en målsnål historia, som det inte sällan blir när Lund spelar. Utländska stjärnmålvakterna  Lenka Remešová (Tjeckien) och Tiltu Siltanen (Finland) släppte alltså bara två bollar vardera förbi sig under ordinarie speltid. Segerskytt i förlängningen:  Nellie Karlsson.

Rönnby-Falun 5-9
Styrkebesked för Falun, att slå Rönnby på bortaplan är det inte många som lyckas med. Lagkaptenen Moa Gustafsson visade fin form inför VM med fyra mål, och Ebba Bognesand blev hattrickskytt.

Karlstad-Lockerud 3-2
Tre superviktiga poäng för Karlstad i bottenstriden och nu klättrar man över nedflyttningsstrecket, bland annat förbi just Lockerud. Frida Eklund, nyförvärvet från Rönnby, gjorde det matchvinnande målet med drygt fyra minuter kvar.

Warberg-Pixbo 3-9
Tio Pixbospelare skrevs in i poängprotokollet. Gästerna skaffade sig en 4-0-ledning redan i första perioden. För Warberg var det tredje raka förlusten.

Täby-Endre 6-5
Det såg länge mörkt ut för Täby med 0-3 i första perioden, men man stod för en snygg vändning.  Vilma De Gysser var det stora namnet för dagen då hon stod för fyra av Täbys mål. Se highlights i klippet nedan!

KAIS Mora-Thorengruppen 2-9
Målmässigt hängde Mora med hyggligt till en början med 1-2 efter första perioden, men sedan skulle det som väntat rinna iväg. Även här hittar vi en fyramålsskytt i Maja Viström som därmed visar god VM-form.

Kalmarsund-Åkersberga 6-1
En 21-årig polsk landslagsspelare, och som ses som en het årets rookie-kandidat denna säsong, glänste när Kalmarsund vann med tennissiffror. Dominika Buczek låg bakom fyra av de sex målen med 2+2. För Åkersberga var det femte raka förlusten.

Den här artikeln handlar om: