IBF Dalen vann mot Gamla Stan IBK

Tre poäng till Dalen efter snabba mål mot Gamla Stan

Dalen vann hemma mot Gamla Stan i Allsvenskan norra/östra dam med 5-3 (1-2, 2-1, 2-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, där Ida Pettersson gjorde 4-3 och Emilia Andersson en minut senare gjorde 5-3 för Dalen.

– Efter en trevande första period växer vi in i matchen och blir allt bättre. Ett bra försvar gör att vi är med när det ska avgöras. 3:e är vår bästa och vi kan gå från 3-3 till 5-3, kommenterade Dalens tränare Tomas Andersson efter matchen.

Gamla Stans tränare Peder Lundström tyckte så här om matchen:

– En jämn match där IBF Dalen är väldigt effektiva och sätter sina lägen. Det går ut på att göra fler mål än motståndaren om man vill vinna, vilket vi inte gör idag. Det som är bra är att vi skapar lägen, så nu gäller det att börjar sätta dit dem också.

Gamla Stan tog ledningen efter tio minuters spel, genom Lina Eriksson på pass av Minna Källman.

Dalen kvitterade till 1-1 efter 12.15, när Moa Kruuka slog till framspelad av Saga Ragnvaldsson.

Gamla Stan tog ledningen på nytt alldeles i slutsekunderna av första perioden genom Emelie Engström på pass av Emilia Dahlquist.

Efter 6.10 i andra perioden nätade Moa Kruuka återigen, på pass av Saga Ragnvaldsson och kvitterade för Dalen.

Gamla Stans Linda Söderlund gjorde 2-3 efter 12.54.

Dalens Moa Kruuka gjorde 3-3 efter 17.16 framspelad av Tora Dahlberg.

I tredje perioden var Dalen starkast och gick från 3-3 till 5-3 genom två snabba mål i mitten av perioden av Ida Pettersson och Emilia Andersson och avgjorde matchen.

För Dalen gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Gamla Stan är på sjätte plats.

I nästa omgång har Dalen Örnsköldsvik IBF borta i Skyttis Arena, fredag 17 november 19.30. Gamla Stan spelar hemma mot Umeå City lördag 18 november 13.00.

Matchrapporter: Svartvadet och Roos bakom RIG Umeås avgörande mot Gamla Stan IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City Örnsköldsvik IBF nollade Gamla Stan – vann med 4-0 Emilia Andersson tvåmålsskytt för IBF Dalen i segern mot Sundsvalls IBF Gamla Stan klart för nedflyttning – efter oavgjort mot Umeå City