IBK Härnösand vann mot Kiruna AIF

Målfest när Härnösand krossade Kiruna AIF i Öbacka Sportcenter

Härnösand hade inga problem med Kiruna AIF i division 1 Norra herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 14-5 (5-1, 2-2, 7-2).

Därmed slutade sviten vid fem förluster i rad för Härnösand.

Härnösand tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.15 genom Jonathan Widerström, och gick upp till 4-0 innan Kiruna AIF svarade.

I periodpausen hade Härnösand ledningen med 5-1. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 7-3.

Härnösand hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.11 genom Jonathan Nordin, och gick upp till 13-3 innan Kiruna AIF kom tillbaka och reducerade till 13-5.

Innan matchen var över hade Härnösand gjort hela 14-5.

Viktor Jonth gjorde två mål för Härnösand och tre målgivande passningar, William Eriksson stod för två mål och ett assist och Olle Thor gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål. Vilhelm Holmgren gjorde två mål och en assist för Kiruna AIF.

Det här betyder att Härnösand ligger kvar på elfte plats i tabellen, och Kiruna AIF sist, på tolfte plats.

Söndag 19 november 13.00 spelar Härnösand borta mot Jemtland.

Matchrapporter: Skellefteå Utv utklassade Kiruna AIF – vann med 19-4 Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF Målfest för Gimonäs Umeå hemma mot Kiruna AIF