EURO FLOORBALL TOUR
Foto: Per Wiklund
EFT

Lagkaptenen historisk när Sverige blev tvåa i EFT

ANNONS

Johans Samuelsson blev den första svenska innebandyspelaren att spela 150 landskamper.

2009 debuterade Johan Samuelsson i A-landslaget i Euro Floorball Tour i Brno. 14 år senare i EFT i Malmö firar Faluncentern 150 landskamper i den blågula tröjan. 

– Det är en oerhörd stolthet att komma upp i 150. För mig är det alltid en ynnest att dra på sig den blågula tröjan, det är alltid kul och man blir som ett barn på nytt. Jag är stolt, säger Johan Samuelsson i ett pressmeddelande. 

Den svenska lagkapten har inga som helst tankar på att lägga ner landslagskarriären utan siktet är inställt på hemma-VM i Malmö, som spelas i december 2024. 

– Det är klart att det skulle vara stort och det är målet, så enkelt är det.

Samuelsson fick även fira sin historiska match med en vinst då Sverige besegrade Schweiz med 6-5 under söndagen. En vinst som bara räckte till en andra plats i EFT, efter att Sverige förlorat mot segrarna Tjeckien i premiären och vunnit över Finland i andra matchen. 

– Det var bra publik och bra arrangemang. Resultatmässigt en liten dipp i den första matchen men sen har det varit bra saker att ta med sig från alla tre matcher. Det är inte ofta man får spela landskamper på hemmaplan, det har varit en härlig helg.

Läs allt om helgens EFT här

Slutställningen EFT i Malmö

1. Tjeckien 7p
2. Sverige 6p
3. Finland 5p
4. Schweiz 0p

 

Den här artikeln handlar om: