Sverige-Tjeckien 8-12
Sakarias Ulriksson tvåmålsskytt i debuten.
Foto: Per Wiklund
Euro Floorball Tour
Betyg: Sverige-Tjeckien, spelare för spelare

Historisk förlust när Sveriges herrlandslag släppte in tvåsiffrigt antal mål för första gången någonsin.

Euro Floorball Tour började på sämsta tänkbara sätt ur svensk synvinkel med dubbla förluster mot Tjeckien. 6-7 blev slutresultatet för U19-landslaget och 8-12 för A-landslaget.

Det började lovande. Redan i första bytet visade 19-årige Sakarias Ulriksson en av sina spetsegenskaper, forechecking, när han tjuvade åt sig bollen på offensiv planhalva och fick frislag med sig. Innan första perioden var över hade debutanten hunnit bli tvåmålsskytt, varav det första målet var riktigt läckert på volley. Det andra får han tacka klubbkamraten Filip Langer för då tjeckien slog av sin egen klubba och gav Ulriksson fritt skottfält.

En galen debutperiod, och det trots att han spelade i en i övrigt blek formation där det såg riktigt trögt ut för Tobias Gustafsson, Robin Nilsberth, Albin Sjögren och Hampus Ahrén. Jag tänkte inför matchen att Faluns formsvacka i SSL knappast är en fördel för landslaget men ”Storvretafemman” hade störst problem.

Första minuterna var det snudd på innebandypropaganda från Sverige med otroligt rörligt, aktivt och fantasifullt anfallsspel. Tredjefemmans 1-0 och 2-0 var fantastiska innebandymål, och björnligan Sankell/Haglund skickade med sina väldigt entusiastiska måljubel en påminnelse till Filip Eriksson om varför han inte är uttagen.

Ett skitmål väckte tjeckerna och därefter var det som att det låste sig helt för Sverige. Det kreativa spelet med boll avtog, samtidigt som skyttet från de rödklädda ofta var skoningslöst och otagbart för Leo Torell Hagström. Mot slutet var försvarsspelet riktigt illa och det rann iväg på ett sätt som inte kommer gynna Linköpingsmålvaktens chanser i blågult framåt. 

Faktum är att Sveriges herrlandslag aldrig har förlorat en match med tvåsiffrigt tidigare. Två gånger har man släppt in nio mål mot Finland, senast för 13 år sedan. Detta var sannerligen inte vad förbundskaptensduon ”Brolldén” hade tänkt sig i sin första landskamp på svensk mark.

Spelarbetyg
Innebandymagazinets betygsskala 1-10
1 = Allt gick fel
2 = Glöm det
3 = Underkänd
4 = Lite för ojämn
5 = Godkänd
6 = Över medel
7 = Bra
8 = Mycket bra
9 = Outstanding
10 = Världsklass

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: