Foto: Anders Eurén
Juniorallsvenskan Grupp H 1

Innebandy-Sveriges märkligaste svit?

ANNONS

Zeniths JAS-lag har drabbats av en minst sagt ovanlig svit som satt laget i ett prekärt läge.

IK Zeniths JAS-lag hade som målsättning att hamna i toppen av sin serie H1. Men fem omgångar in i säsongen står laget fortfarande på 0 poäng efter en väldigt märklig svit. Lagets fem matcher har nämligen slutat 3-4, 7-8, 4-5, 4-5 och 4-5. Fem raka uddamålsförluster och enligt tränare Rikard Alexandersson har han aldrig varit med om något liknande under sin långa karriär som framförallt spelare.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, har någon varit med om detta i innebandy? Men vi gör bra saker ute på planen så vi kommer vända detta till något positivt, säger Alexandersson till Innebandymagazinet.

Hur ska ni vända på detta?     

– Ett enkelt svar är att hitta en vana att avgöra jämna matcher. Jag tycker vi borde vunnit fyra av fem matcher med tanke på hur matcherna sett ut. Vi får se till att vinna nästa match för händer det igen(en till uddamålsförlust) börjar jag nog tro på tomten.

Med tanke på den udda sviten av uddamålsförluster. Är ni JAS-historiens bästa 0-poängare genom tiderna? 

– Haha, ja det måste vi vara. 

Upplägget i grupp H1 är att alla sex lagen möter varandra först. Sedan väntar enkelmöten mot de sex lagen i grupp H2, innan man avslutar med att möta alla lag i H1 en gång till. Så nu väntar sex matcher mot H2-lagen och Alexandersson hoppas på ett trendbrott då. 

– Vi har sagt att vi ska fortsätta utveckla teknik, passningar och beslut då det kommer leda till segrar. Sedan behöver vi arbeta med kemi i formationerna och bjuda varandra på några extra skratt när vi umgås! 

Laget hade ju som mål att ligga i toppen efter 16 omgångar. Hur ska ni lyckas med det nu? 

– Vi har en stor revanschlusta och det som är positivt är vi ska möta alla lag i H1 en gång till. Vi är även anmälda till Gothia Cup och det blir ett kul avbrott från seriespelet. Sedan handlar det också att utveckla spelarna till bra seniorspelare och ännu bättre människor. Vi visste att serien är tuff.


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

 

Matchrapporter: Seger för Zenith hemma mot Ale IBF Seger för Zenith på hemmaplan mot Ale IBF Utklassning när IBK Kungälv besegrade Zenith i Kastellegårdshallen IBK Kungälv vann enkelt hemma mot Zenith Kärra/Floda utklassade Zenith på hemmaplan

Den här artikeln handlar om: