Foto: Tomas Brandt Wangel
SSL-tipset (DAM)
Tippar: Så slutar omgång 9 i SSL Dam
ANNONS

Innebandymagazinets Christian Svensson siar om hur kommande omgång i SSL dam kommer att sluta.

Västerås Rönnby-Pixbo

Oj oj oj vilken intressant match vi har att göra med här. Pixbo är solklara favoriter vanligtvis men idag har Rönnby större chans än någonsin att vinna sin första seriematch mot Pixbo på sex och ett halvt år. Rönnby vann senast över Pixbo i grundserien i mars 2017 och efter det har man åkt på 12 raka torskar. 

Men det som gör att jag tror att Rönnby faktiskt kommer att spräcka den långa negativa trenden idag är att Pixbo brände allt krut mot Thorengruppen i senaste omgången. Visst man kan säkert vinkla det till att genomklappningen där har fått Pixbospelarna rejält revanschsugna men sättet man förlorade på skakar man inte bara av sig på en vecka utan det kommer ge bestående men ett bra tag. Dessutom saknar Pixbo Cajsa Elm för hon pluggar och Rönnby har både Wilma Johansson och Sofia Mittentag i poängform. Så grattis Rönnby till den första segern över Pixbo på 2432 dagar. 

Resultat: 6-5

Åkersberga-Lund

Förra säsongen vann de varsitt möte men sedan dess har det runnit massor av vatten under broarna. Stockholmarna har bytt tränare lika ofta som ett normalt herrlag tvättar träningsvästarna och man har dessutom tappat mer än halva laget. Lund har behållit sitt lag som vanligt och tagit nya kliv framåt och hamnat på en ny normalnivå man aldrig varit i närheten av tidigare. Detta är omgångens absolut säkraste bortaseger.

Resultat: 3-7

Mora-Karlstad

Förutsättningarna är solklara här. Vinner Mora kommer de lämna nedflyttningsplatsen och istället åker Karlstad ner under strecket. Båda lagen kommer till match med sargat självförtroende då Karlstad blev utskåpade av Falun senast och Mora ledde med 3-0 mot Lockerud och tappade till 3-3 och en suddenförlust. Jag påstår att det är bättre för självförtroendet att få storpisk än att leda och tappa på givna poäng på slutet. Men Karlstad är dessutom ett bättre lag än Mora och därför tror jag att Karlstad kommer att vinna med rätt klara siffror. Men det är inte nya superkedjan som visar väggen utan det gör andrakedjan med Hane-Stenqvist-Eklund.

Resultat: 2-6

Kalmarsund-Malmö

Smålänningarna har inte rosat marknaden hittills och det har bortförklarats med det tuffa spelschemat. Så nu kommer en match där det är upp till bevis för Kalmarsund och där vi kommer få ett kvitto på om Kalmarsund är ett lag för bottenträsket eller ett lag för slutspel. Malmö spås hamna runt slutspelsstrecket så det kan inte bli en bättre värdemätare än så här var vi har Kalmarsund den här säsongen. Malmö tycker jag har vuxit undan för undan och man har gått tillbaka till en superfemma igen istället för att sprida ut stjärnorna. Ironiskt nog tog man mest poäng under experimentfasen men jag tycker att Malmö presterar bättre nu så det är ingen lätt uppgift Kalmarsund står inför. Torskar de här så kommer det infinna sig en hel del mentala blockeringar som kan spöka säsongen ut och då är fiaskot ett faktum. Men det räcker att vinna här för att undvika det.

Resultat: 5-4 sd

Falun-Warberg

Två lag med precis motsatta ingångsvärden. Falun utklassade Karlstad senast och Warberg blev tokutklassade av Rönnby. Förutsättningar som jag faktisk tycker talar till Warbergs fördel. Det är lätt att skaka av sig en storförlust och bli revanschsugen men det är lika lätt att drabbas av hybris efter en storseger så att det blir svårt att komma ner på jorden och ladda om. Men trots det tror jag att Falun kommer bli för starka för Warberg tack vare att Moa Gustafsson är tillbaka. Fröken Gustafsson har gjort matchens första mål de två matcherna hon har spelat, blir det tredje gången gillt?

Resultat: 7-4

Endre-Lockerud

Nykomlingarna har spelat upp sig på slutet och tagit poäng i två raka matcher och storstjärnan Ellen Nyman är stekhet. Men jag är rädd för att det inte räcker mot Endre på deras hemmaplan. Som nykomling är det svårt att komma från tomma läktare i nästan varje match till att spela inför en kokande gul massa av tusen personer. Det är kontraster som gör det svårspelt första gången man är i Visby och det tror jag kommer att spela in här. Kanske inte så pass mycket att det blir matchavgörande eftersom Endre är ett bra mycket bättre lag också. Lockerud kan definitivt skrälla om de får bra träff men Endre ska vinna minst sju dagar i veckan trots det. 

Resultat: 8-2

Thorengruppen-Täby

Ett normalt lag skulle nog känna sig oövervinnliga efter urladdningen mot Pixbo senast och bara ställa ut skorna här. Men det finns inte mycket som är normalt när det gäller Umeålaget utan de är som en T-800 Terminator. När man tror att man besegrat den så reser den sig upp igen och borstar av dammet även om den precis blivit överkörd av en långtradare. Det bråkas en hel del bakom kulisserna i Täby där det verkar vara någon form av maktkamp som utspelar sig. Det påverkar så klart laget men nu verkar det i alla fall som att Ranja Varli får fortsätta spel och det är verkligen en skänk från ovan för laget. Men Terminators kommer att vinna i en målglad tillställning. 

Resultat: 9-6       


TV: Chrull & Traktorn synar Sveriges VM-trupp

Christian "Chrull" Svensson och Jonas "Traktorn" Hansson snackar upp VM i Singapore: "Hon kan bli viktigaste spelaren för Sverige"


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: