extra
Foton: Per Wiklund
VM 2023

Åsa "Kotten" Karlsson slutar som förbundskapten efter VM

ANNONS

Den svenska förbundskaptenen gör sitt sista VM.

I samband med att VM-truppen offentliggjordes på en pressträff under måndagsmorgonen så berättade även förbundskaptenen Åsa "Kotten" Karlsson att hon kommer lämna sin roll efter VM.

– Det här är ju mitt sista VM. Det är väl klart att det kommer kännas och jag kommer säkert bli lite känslosam, som jag är nu. Men det känns bra, det har landat bra det här beslutet, sa Åsa Karlsson på pressträffen.

– Framförallt så kommer vi i staben gå in hundra procent och verkligen göra allt i vår – och min – makt att vi tar det där guldet. Det är ju bra så, man vill ju alltid sluta på topp. Det kommer bli ett fantastiskt VM, det här också.

Karlsson har varit svensk förbundskapten sedan 2018, då ersatte hon Andreas Lundmark. Innan dess var "Kotten" assisterande förbundskapten, vilket hon även var i början av 2000-talet, och basade även över damernas U19-landslag mellan 2012-2016. 

Sverige har under Åsa Karlsson ledning tagit två VM-guld av två möjliga, 2019 och 2021.

– Tittar man på hela min resa så började jag 2012. Jag hade två U19-VM innan jag kom in damlandslagsstaben. Där har jag varit sedan 2014 egentligen, som assisterande och sedan förbundskapten. Jag älskar ju mitt jobb – det här är det bästa jobbet man kan ha! 

– Det är klart att det kommer svida när det står någon annan här. Det här är det bästa som har hänt mig. När jag slutade som spelare så var min dröm att jag skulle bli förbundskapten. Jag trodde inte det, så det är klart att jag är stolt och tacksam över mina år. Framförallt att få jobba med världens bästa spelare som är grymma.


TV: Därför är Galante petad i landslaget

"Det ligger honom i fatet" - förbundskaptenen Thomas Brottman om varför Casper Backby och Alexander Galante Carlström inte är uttagna till Euro Floorball Tour.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Den här artikeln handlar om: