IBK Luleå förlorade mot Thorengruppen 2

Thorengruppen 2 vann mot IBK Luleå – trots underläge

Efter första perioden var IBK Luleå i ledningen med 6-1 i Kronanhallen. Men Thorengruppen 2 vände och vann. Till slut blev det 8-9 (6-1, 1-5, 1-3) i matchen i division 1 Norra herr.

– Vi gör en mycket bra första period men andra tappar vi totalt. Tredje blir jämn men motståndarna gör mål och vi lyckas inte få in bollen. Bara bryta ihop och ta nya tag, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson.

Thorengruppen 2:s tränare Kristian Karlsson om matchen:

– Det är en match att minnas! Från att ha varit alldeles blöta och små i första perioden till att i andra perioden och framåt vända på matchbilden genom ett rejälare spel över hela linjen. Från underläge med 1-7 till vinst 9-8 är viktigt för moralen. Och poängen delas inte ut förrän efter 60 minuter som vi visade idag.

IBK Luleå tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 3.01 genom Joel Dahlbom, och gick upp till 3-0 innan Thorengruppen 2 svarade.

Innan perioden var över hade IBK Luleå ryckt åt sig ledningen med 6-1. I andra perioden var det i stället Thorengruppen 2 som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-5 och ställningen efter två perioder var 7-6.

Även i tredje perioden var det Thorengruppen 2 som var starkast. Laget vann perioden med 1-3 och matchen med 9-8.

IBK Luleås Joel Dahlbom gjorde fem mål. Herman Karlsson gjorde tre mål för, Arvid Bergström gjorde två mål och en assist och Jonas Svahn stod för tre poäng, varav ett mål för Thorengruppen 2.

Det här var IBK Luleås andra uddamålsförlust den här säsongen.

Thorengruppen 2 ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan IBK Luleå är på femte plats.

IBK Luleå tar sig an Kiruna AIF i nästa match borta söndag 19 november 15.30. Thorengruppen 2 möter Bergnäset hemma lördag 18 november 16.00.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Thorengruppen 2 knep segern i målmässigt jämn match mot Härnösand Målfest för Thorengruppen 2 hemma mot Kiruna AIF IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan