IBF Falun Utveckling förlorade mot Storvreta

Storvreta starkast – avgjorde i förlängningen mot IBF Falun Utveckling

Det blev en riktigt tajt match när IBF Falun Utveckling tog emot Storvreta i Allsvenskan norra/östra dam. Matchen avgjordes först i förlängningen där Storvreta var starkast, och segerresultatet blev därmed 6-5 (2-2, 3-2, 0-1, 1-0). Matchhjälte blev Rebecka Ulriksson, som gjorde det avgörande målet med bara 35 sekunder kvar att spela i förlängningen.

– Såklart surt att vi inte lyckades hålla undan och ta tre poäng men samtidigt skönt att vinna i sudden och få med sig två poäng. Vi har periodvis riktigt bra tryck på Falun men lyckas tyvärr inte sätta dit bollen i en annars jämn match, kommenterade Storvretas tränare Noél Alm Johansson.

Segern var Storvretas femte på de senaste sex matcherna.

IBF Falun Utveckling tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Jennifer Boström-Fors.

Storvreta kvitterade till 1-1 efter 9.32, när Saga-Maja Andersson hittade rätt på pass av Felicia Andersson.

IBF Falun Utveckling tog ledningen på nytt efter 14.28, när Wio Persson slog till på pass av Vilma Linden.

Storvreta kvitterade till 2-2 efter 17.26, när Amanda Ljunggren fick träff framspelad av Jonna Vuontisvaara.

Storvreta var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

IBF Falun Utveckling kvitterade till 5-5 med 48 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Cajsa Lindén framspelad av Emilia Ekman. I förlängningen tog det 4.25 innan Storvreta avgjorde till 5-6. Matchvinnare för bortalaget blev Rebecka Ulriksson, framspelad av Jonna Vuontisvaara.

Storvretas Jonna Vuontisvaara stod för fyra poäng, varav två mål.

Det här var Storvretas andra uddamålsseger.

Storvretas nya tabellposition är andra plats, medan IBF Falun Utveckling är på sjunde plats.

Storvreta tar sig an AIK i nästa match hemma onsdag 8 november 19.00.

Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka