Tyresö Trollbäcken förlorade mot IK Sirius IBK

Sirius vann på bortaplan mot Tyresö Trollbäcken

Sirius vann mötet med Tyresö Trollbäcken borta med 10-7 (2-1, 3-2, 5-4) på söndagen i Allsvenskan norra herr.

– Bra första period där vi trots allt hamnar i underläge. Sen blir vi successivt mer tveksamma i spelet. Självförtroendet är inte på topp just nu, och det syns, tyckte Tyresö Trollbäckens tränare Andreas Briselius, efter matchen.

Segern var Sirius sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Sirius startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 0-2-ledning genom mål av Nils Hofferbert och Axel Solander innan Tyresö Trollbäcken svarade och gjorde 2-1 genom Hampus Wallert. Sirius var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Sirius vann också tredje perioden 4-5 och ställningen efter tre perioder var 7-10.

Michael Jansson gjorde två mål för Sirius och spelade fram till tre mål och Alex Neumann stod för fyra poäng, varav ett mål.

Resultatet innebär att Tyresö Trollbäcken ligger kvar på sjätte plats och Sirius på fjärde plats i tabellen.

Söndag 12 november 15.00 spelar Tyresö Trollbäcken borta mot Djurgården. Sirius möter Sundsvall FBC hemma i IFU Arena söndag 19 november 14.00.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius