IBF Borlänge vann mot Runsten
Montage
Matchrapport

IBF Borlänge ny serieledare efter seger mot Runsten

ANNONS

IBF Borlänge slog Runsten med 6-3 (1-0, 3-3, 2-0) på hemmaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i division 1 västra Svealand herr efter åtta spelade matcher, på samma poäng som Vaksala. Runsten ligger på elfte plats i tabellen.

– Vi gör återigen en ganska medioker insats för att vara oss. Första perioden tycker jag vi tar tag i grejerna på ett bra sätt utan att få riktig utdelning. I andra slarvar vi och ställer till det för oss samtidigt som Runsten försvarar sig bra och går på kontring, vi avslutar ändå bra och gör 4-3 ganska snabbt inpå deras kvittering. Det tar lite musten ur dem känns det som. I tredje repar vi mod men det är ändå jämnt åt båda håll med lite fördel oss. Skönt att gå till vila i serieledning även om en förlust kunnat innebära en bottenplacering i den jämna tabellen, tyckte IBF Borlänges tränare Pelle Pettersson, efter matchen.

Runstens tränare Johan Haglund tyckte så här om matchen:

– Vi har väldigt många borta idag, men det syns inte i matchen. Vi gör bästa matchen på flera år i tuffa Maserhallen. Jag tycker till och med att vi hade förtjänat 2-1poäng. Så bra var vi. Tyvärr så sätter vi inte våra chanser, vilket Borlänge gör. Nu har vi två viktiga veckor att förbereda oss inför match mot Björklinge. Hårt jobb och tålamod är vår verklighet de kommande träningarna.

Segern var IBF Borlänges fjärde på de senaste fem matcherna.

IBF Borlänge tog ledningen efter 15.13, genom Markus Nalen framspelad av Albin Högman. Andra perioden slutade 3-3 och ställningen efter två perioder var 4-3.

I tredje perioden gjorde IBF Borlänge 5-3 efter 12.44 genom Erik Östby. Och med bara 54 sekunder kvar satte Alexander Hedberg 6-3.

IBF Borlänges Markus Nalen stod för ett mål och två assists.

Nästa motstånd för IBF Borlänge är Rasbo. Lagen möts lördag 18 november 17.00 i Hall 2000. Runsten tar sig an Björklinge hemma söndag 19 november 16.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen

Den här artikeln handlar om: