Visby IBK vann mot IBF Falun Utveckling

Visby utklassade IBF Falun Utveckling på hemmaplan

Visby dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot IBF Falun Utveckling i Allsvenskan norra herr med hela 11-4 (2-1, 4-1, 5-2).

– Efter en lite trevande första period maler vi ner Falun och visar att vi är ett bättre lag. Mycket mål framåt, stabilt spel över hela banan och ytterligare 3 poäng in på kontot, kommenterade Visbys assisterande tränare Sabina Wedberg.

IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh om matchen:

– Ja, otroligt tråkigt. Vi krigar på bra mot ett riktigt bra lag. Vi tar inte till vara på våra chanser, medan vi blir straffade av Visby.

Det här innebär att Visby nu har sex segrar i följd i Allsvenskan norra herr.

Första perioden var jämn. IBF Falun Utveckling inledde bäst och tog ledningen genom Lukas Sjöblom efter bara 40 sekunder, men Visby kvitterade genom Markus Jovic. Och Visby hann också ta ledningen, genom Anders Skoog. Visby tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 12.29 genom John Pettersson, och gick upp till 4-1 innan IBF Falun Utveckling svarade.

Till slut blev det 6-2 till Visby. Visby startade också tredje perioden vassast. Laget gick från 6-2 till 8-2. IBF Falun Utveckling fick förvisso in ett tröstmål.

Därefter var det dock Visby som drog ifrån igen. Laget gjorde tre mål på fyra minuter till 11-3. IBF Falun Utveckling hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 11-4.

Linus Sjögren gjorde två mål för Visby och spelade dessutom fram till ett mål. Leo Sagmander Kjell hade tre assists för IBF Falun Utveckling.

Det här betyder att Visby nu ligger på andra plats i tabellen, och IBF Falun Utveckling är på elfte plats.

I nästa omgång har Visby Älvsjö hemma i Ica Maxi Arena, söndag 19 november 17.00. IBF Falun Utveckling spelar hemma mot Gävle GIK lördag 18 november 16.00.

Matchrapporter: Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling Islossning i tredje – Visby vann klart mot RIG Umeå Visby starkast – avgjorde i förlängningen mot Gävle GIK IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Tre klara poäng för Visby mot Järfälla Bele