Vaksala SK IBK förlorade mot Kais Mora

Stark seger för Kais Mora i toppmatchen mot Vaksala

Det var två topplag som möttes i division 1 västra Svealand herr på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Kais Mora, som besegrade Vaksala med 8-7 (2-3, 3-2, 2-2, 1-0) efter förlängning.

– En härlig och intensiv match. Var nog rätt kul att titta på men som coach kan det ibland vara jobbigt. Skönt att vi kan ta med oss en vinst på bortaplan och att vinna i sudden är alltid kul. Vi jobbar på hela matchen och killarna gör det bra. Plus till fyramålsskytten Max Junell Simonsson samt Jonas Matsson i mål. Han gör några avgörande räddningar i slutet som gör att vi inte förlorar matchen, kommenterade Kais Moras tränare Peter Wallin.

Max Junell-Simonsson stod för Kais Moras avgörande mål 4.57 in i förlängningen.

Segern var Kais Moras fjärde på de senaste fem matcherna.

Vaksala var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-2.

I andra perioden var det i stället Kais Mora som hade greppet. Laget vann perioden med 2-3 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Vaksala gjorde 6-5, på nytt genom Patrik Jansson efter 2.15 i tredje perioden.

Efter 13.22 av matchen kunde Axel Vallentgoed gjorde 6-6 för Kais Mora.

Vaksala tog ledningen på nytt genom Gabriel Oredsson efter 15.22.

Kais Mora gjorde 7-7 genom Max Junell-Simonsson med 2.13 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 4.57 innan Kais Mora också avgjorde till 7-8. Matchvinnare för bortalaget blev Max Junell-Simonsson, framspelad av Daniel Simons-Pettersson.

Max Junell-Simonsson gjorde fyra mål för Kais Mora och Johan Solarfs gjorde ett mål och spelade fram till två mål. Patrik Jansson gjorde tre mål för Vaksala.

Kais Mora ligger på andra plats i tabellen efter matchen, medan Vaksala fortfarande leder serien, ett poäng före KAIS Mora. Ett poäng skiljer lagen åt.

Kais Mora tar sig an IBK Hudik i nästa match hemma söndag 19 november 16.00.

Matchrapporter: Målfest för Kais Mora borta mot Alunda Uddamålsseger för Kais Mora hemma mot Hagfors Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala Kais Mora föll mot IBK Hudik med 4-8 Tre poäng för Kais Mora hemma mot Vaksala