Salming

Salming innebandy rekryterar meriterad profil

ANNONS

Klubbtillverkaren bygger ny organisation med en tidigare VM-spelare.

Försäljning av innebandyutrustning omsätter många hundra miljoner kronor varje år. Tre av de stora varumärkena för innebandy - Unihoc, Zone och Salming - har sina huvudkontor i Göteborg.

Organisationen runt Salming har förändrats en del under de senaste åren. För ett par månader sedan anslöt en ny VD och nu har Salming rekryterat den tidigare Pixbo- och norska landslagsspelaren Kristian Strande som produktchef.

50-årige göteborgaren har ett förflutet inom klubbindustrin sedan mitten av 1990-talet och var medgrundare till Renew Group med varumärkena Zone och Unihoc och delägare där fram till början av 2020.

– Kristians långa erfarenhet av utveckling och tillverkning av innebandyutrustning tillsammans med hans djupa kunskaper i innebandyn och sportindustrin kommer bli en stor tillgång för oss att utveckla vårt varumärke förklarar Salmings vd Mattias Sahlin i ett pressmeddelande.

År 2020 när Kristian Strande lämnade Renew Group, som han tillhört i 19 år, startade han upp Maxipadel tillsammans med en annan medgrundare från Renew, Johan Österman. Ett uppdrag som han lämnade i somras. Kristian Strande börjar sin tjänst hos Salming den 6:e november.


TV: Första målet i Scorpions Cup 2023

Skott i krysset av Hagundas Hampus Wigenfeldt i HJ-klassen kickstartade Stockholms ledande innebandycup.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa: TV: Salming delar upp sortimentet utifrån spelstil Den här artikeln handlar om: