FBC Nyköping vann mot Hässelby

Nyköping starkast – avgjorde i förlängningen mot Hässelby

Nyköpings väg till seger mot Hässelby hemma i division 1 östra Svealand herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Nyköping avgöra till 5-4 (0-2, 3-0, 1-2, 1-0) och ta bonuspoängen. Viktor Palm blev matchhjälte för Nyköping med sitt mål i förlängningen.

Hässelbys lagledare Björn Andersson om matchen:

– En trist och avvaktande match som inte förtjänade någon vinnare.

I början av matchen var Hässelby starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två mål av Rasmus Ahlén-Bonér i mitten av perioden. Nyköping gjorde dock tre raka mål i andra perioden och gick från underläge 0-2 till ledning med 3-2. 3.57 in i tredje perioden nätade Hässelbys Niklas Halvarsson på pass av Rickard Jarnling och kvitterade för Hässelby.

5.04 in i perioden slog Christoffer Ekstrand till framspelad av Viktor Palm och gav laget ledningen för Nyköping.

Efter 13.14 slog Maximiliam Gureng till och kvitterade för Hässelby.

I förlängningen tog det 3.04 innan Nyköping avgjorde till 5-4. Stor matchhjälte blev Viktor Palm, framspelad av Christoffer Ekstrand.

Christoffer Ekstrand och Viktor Palm gjorde ett mål och två assist var för Nyköping.

Det här var Nyköpings tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Hässelbys andra uddamålsförlust.

Hässelbys nya tabellposition är fjärde plats, medan Nyköping är på nionde plats.

Nästa motstånd för Nyköping är RA19. Lagen möts fredag 17 november 19.15 i Rosershallen. Hässelby tar sig an Tullinge borta lördag 18 november 14.00.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger