Linköping FBC vann mot Örebro Innebandy

Linderson och Carlsson bakom Linköpings avgörande mot Örebro Innebandy

Linköping vann hemma mot Örebro Innebandy i division 1 Mellersta herr med 5-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Jack Linderson gjorde 4-2 och Tom Carlsson en minut senare gjorde 5-2 i sista perioden.

– En bra match från vår sida mot ett svårspelat Örebro. Skapade tillräckligt med lägen i första och andra perioden men lyckades inte sätta dit dem. Fick lite retroaktivt utdelning i tredje där vi vinner den perioden med 4-1 och därmed matchen, kommenterade Linköpings tränare Marcus Johansson efter matchen.

Det var hemmaseger nummer fyra i rad för Linköping.

Första perioden var jämn. Örebro Innebandy inledde bäst och tog ledningen genom Hampus Håkansson efter 18.16, men Linköping kvitterade genom Anton Lundquist i slutet av perioden.

Andra perioden blev mållös. I tredje perioden var det Linköping som var starkast. Laget vann perioden med 4-1 och matchen med 5-2.

Linköpings Björn Andersson stod för ett mål och två assists.

Det här betyder att Linköping ligger kvar på femte plats i tabellen, och Örebro Innebandy på fjärde plats.

Nästa motstånd för Linköping är Finspång. Lagen möts söndag 12 november 13.00 i Linköpings Sporthall. Örebro Innebandy tar sig an Lidköping hemma lördag 18 november 17.00.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Linköping vann på bortaplan mot Lidköping Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Linköping utklassade IBF Norrköping på hemmaplan Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping