IBF Västerås vann mot Finspång
Montage
Matchrapport

IBF Västerås segrare hemma mot Finspång

ANNONS

Det blev hemmalaget IBF Västerås som vann mot Finspång i division 1 Mellersta herr. 7-5 (3-1, 2-1, 2-3) slutade matchen på lördagen.

– Vi visste att det skulle bli tajt, sedan tycker jag att vi gör det lite väl spännande. Vi har gott om lägen att döda matchen fullständigt och vinner rättvist, kommenterade IBF Västerås tränare Jonathan Eriksson.

Finspångs tränare Magnus Bagge:

– Idag är det tyvärr utvisningarna som fäller avgörandet. I 5 mot 5 är det en helt jämn match. Vi har inte flytet och förmågan att göra mål på chanserna. Första perioden vinner Västerås rättvist. Period 2 är vår men där är det utvisningarna som avgör målmässigt. Vi skapar en hel del lägen i period 2 och 3. Men tyvärr har vi inte skärpan i sista avsluten.

IBF Västerås var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

Även i andra perioden var det IBF Västerås som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 5-2.

Finspång reducerade dock till 5-3 genom Robert Cheeseman tidigt i tredje perioden av matchen.

Efter 4.10 ökade IBF Västerås på till 6-3, återigen genom William Sjöqvist.

Finspång gjorde 6-4 genom Martin Ardryd efter 7.19 av matchen.

IBF Västerås ökade ledningen till 7-4, återigen genom William Schlugi efter 9.02.

Martin Ardryd reducerade dock för Finspång med bara fyra minuter kvar att spela och skapade spänning.

William Sjöqvist och William Schlugi gjorde två mål och två assist var för IBF Västerås. Finspångs Richard Karlsson hade tre assists för Finspång.

Det här betyder att Finspång ligger på elfte plats i tabellen, och IBF Västerås är på sjätte plats.

Söndag 19 november 15.00 spelar IBF Västerås borta mot Torshälla. Finspång möter Linköping borta i Linköpings Sporthall söndag 12 november 13.00.

Matchrapporter: Fiaskosäsong för Ledberg – som åker ur serien Formstarka IBF Västerås vann mot Skövde Åby vann hemma mot Finspång Seger för Finspång – steg åt rätt håll mot Skövde IBF Västerås tog ännu en seger – 13-9 mot Torshälla

Den här artikeln handlar om: