Hovshaga AIF vann mot Malmhaug

Hovshaga vann mot Malmhaug efter sent avgörande

Hovshaga tog till slut hem segern mot Malmhaug i matchen hemma i Hovshaga Sporthall på lördagen. Matchen i division 1 södra Götaland herr slutade 8-7 (1-1, 2-3, 5-3).

– Svår match på förhand när man förväntas vinna. Hoppas man kan säga efter säsongen att detta var årets sämsta match. Men vi tog 3 poäng. Är det som räknas när man kollar tabellen, kommenterade Hovshagas tränare Mikael Friberg efter matchen.

Hovshaga tog ledningen efter 5.23, genom Lucas Sjökvist framspelad av Mattis Wiberg.

Malmhaug kvitterade till 1-1 efter 9.14, när Måns Tengberg hittade rätt på pass av Andreas Hansson.

Malmhaug tog också ledningen efter 20.03, återigen genom Måns Tengberg.

Malmhaug inledde andra perioden med att göra 1-3 genom Filip Borglundh, innan Hovshaga svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Linus Persson för framspelad av Oskar Johansson efter 13.02.

I slutminuterna var det dock Malmhaug som tog greppet. Andreas Hansson gjorde 3-4 efter 16.25, på pass av Hugo Krahner. Hovshaga var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-3 och matchen med 8-7.

Malmhaugs Andreas Hansson stod för fem poäng, varav tre mål och Måns Tengberg gjorde två mål och två assist.

Hovshagas nya tabellposition är andra plats, medan Malmhaug är på nionde plats.

Lördag 18 november 13.00 spelar Hovshaga hemma mot CL98IC A.

Matchrapporter: Storseger för Munka-Ljungby borta mot Malmhaug Segerraden förlängd för CL98IC A – besegrade Malmhaug Hovshaga kvalklart efter seger mot Vetlanda Klar seger för Olofström – vann med 10-4 mot Malmhaug Jonathan Ronsten gjorde två mål för CL98IC A i segern mot Hovshaga