Farsta IBK vann mot FBI Tullinge

Farsta vann efter sen kvittering mot Tullinge

Matchen mellan hemmalaget Farsta och gästande Tullinge i division 1 östra Svealand herr var lika efter full tid, efter en sen kvittering av Farstas Bilbo Morast. I förlängningen kunde hemmalaget avgöra till 6-5 (3-1, 1-2, 1-2, 1-0) genom Bilbo Morast efter 2. 45 och fullborda vändningen.

Tullinges sportchef Jacob Ericson om matchen:

– Vi är tyvärr inte alls bra första 30 och siffrorna kunde varit större än 1-4 i det läget. Sedan visar vi upp en grym karaktär och tvingar mer eller mindre fram en vändning. Såklart lite sur avslutning men Farsta borta på deras parkett är en tuff uppgift. Vi tar med oss 1 poäng och konstaterar att vi fortsatt är obesegrade efter ordinarie tid.

Bilbo Morast blev matchhjälte med sitt avgörande 6-5-mål 2.45 in i förlängningen.

Segern var Farstas sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Tullinge hade en fin rad med sju raka matcher utan förlust inför lördagens match.

Farsta var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-1.

I andra perioden var det i stället Tullinge som hade greppet. Laget vann perioden med 1-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

6.52 in i tredje perioden nätade Tullinges Jacob Henningsson och kvitterade för Tullinge.

Efter 7.17 nätade Rasmus Ekberg på pass av Anton Andersin och gav Tullinge ledningen.

Farsta kvitterade till 5-5 med 1.20 kvar att spela genom Bilbo Morast framspelad av Tobias Ronström.

I förlängningen tog det 2.45 innan Farsta också avgjorde till 6-5. Matchvinnare för hemmalaget blev Bilbo Morast.

Farstas Tobias Ronström hade tre assists.

Det här var Farstas tredje uddamålsseger den här säsongen.

Det här betyder att Farsta är kvar på femte plats, och att Tullinge fortfarande leder serien.

I nästa match, lördag 18 november, har Farsta Täby FC borta i K-Rauta Arena 15.30, medan Tullinge spelar hemma mot Hässelby 14.00.

Matchrapporter: Tullinge är klar seriesegrare efter seger mot RA19 Hässelby klart för kval till Allsvenskan Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan Seger för Hässelby i toppmatchen mot Tullinge