Mölndals IBF förlorade mot IBF Backadalen

Tredje perioden avgörande när Mölndals IBF föll mot Backadalen

Mölndals IBF var med bra hemma mot Backadalen i division 1 västra Götaland herr, men föll trots det med 2-3 (1-1, 1-1, 0-1). Avgörandet kom i tredje perioden, där Backadalen var hetare.

Harry Olofsson slog till 4.08 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Första perioden var jämn. Mölndals IBF inledde bäst och tog ledningen genom Herman Karlsson efter 13.54, men Backadalen kvitterade genom Anton Sjölund Jurado bara tre minuter senare. Mölndals IBF gjorde 2-1 genom Albin Wikström-Linders efter 10.09 i andra perioden.

Backadalen gjorde 2-2 genom William Jansson efter 14.01 av perioden. 4.08 in i tredje perioden slog Harry Olofsson till framspelad av Emil Johannesson och avgjorde matchen för Backadalen. Därmed hade Backadalen vänt matchen.

Mölndals IBF har två vinster och tre förluster och 21–22 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Backadalen har en vinst och fyra förluster och 22–29 i målskillnad. Det här var Mölndals IBF:s tredje uddamålsförlust den här säsongen.

För tabellens utseende betyder det här att Mölndals IBF ligger på åttonde plats medan Backadalen har elfteplatsen.

I nästa omgång har Mölndals IBF Lindås Rasta borta i Lindås Waves Arena, lördag 18 november 14.00.

Matchrapporter: Mölndals IBF föll – trots comeback mot GS 86 Målfest för Skoghall borta mot Backadalen Floda vann efter förlängning mot Mölndals IBF Backadalen en lätt match för Floda som vann klart Klart nu: Mölndals IBF åker ur serien efter ny förlust