Foto: Max Dunström
Scorpions Cup

Scorpions Cup - från lokal innebandyfest till nationell angelägenhet

ANNONS

Scorpions Cup är inte längre bara en Stockholmscup: "Vi satte en plan för 3 år sen".

En utveckling över tre år
Vi har pratat med John Wahlgren som är ansvarig för cupen, där han berättar om utvecklingen, förberedelserna och målet med att få in fler lag från hela Sverige.

– Vi satte en plan för 3 år sen. Att gå från en lokal angelägenhet, vi har alltid varit stora i Stockholm, till en nationell angelägenhet. Så vi har jobbat väldigt mycket med annonsering, via Innebandymagazinet men även andra kanaler och mycket social media för att nå lag utifrån. Se till att man kan sova över, att det finns boendelösningar och så vidare.

Bakom cupen ligger 10 månaders lång planering med bland annat kontakt med kommunen, bokning av lokaler, utbildningar, inköp och spelscheman som ska sättas. John berättar även om en satsning på restaurangmat för alla deltagande lag i år.

Hur funkar det med dom lagen som kommer långa vägar under cuphelgen?

– Lagen sover främst i Björkebyskolan där vi har huvudkvarteret, boende, där käkar de frukost och det ligger precis vid hallen. De flesta som kommer utifrån hänger i hallen på dagarna men många lag som kommer hit planerar något, jag vet att det är många lag som åker till Gröna Lund. Det är något lag som ska till Mall of Scandinavia. Man passar ofta på att göra någonting i Stockholm också.

Finns det något som du ser extra mycket fram emot nu under cupen, någon match eller speciell åldersgrupp som ska bli spännande att följa?

– Pojkar röd C, där har vi väl lyckats få in halva Sveriges absolut bästa lag. Där kommer det vara många väldigt bra matcher. Vi lockar generellt sett väldigt duktiga lag, det är en ganska tuff cup att vinna, Scorpions Cup, vi är ingen uttalad elitcup på det sättet men vi lyckas få hit väldigt hög kvalité på lagen kan man väl säga.

Så följer du Scorpions Cup
Cupens hemsida
Spelschema & resultat
Klasser
Anmälda lag
Spelplatser
Statistik
Alla matcher sänds på SolidSport

Bevakningen sponsras av Scorpions Cup.


TV: Första målet i Scorpions Cup 2023

Skott i krysset av Hagundas Hampus Wigenfeldt i HJ-klassen kickstartade Stockholms ledande innebandycup.


Promotion: Nu fyller vi Friends Arena, innebandy-Sverige!

Du kanske även vill läsa: TV: Första målet i Scorpions Cup 2023
TV: SolidSport sänder över 300 matcher från Scorpions Cup
TV: SolidSport sänder över 300 matcher från Scorpions Cup
Scorpions Cup 2023 startar här!
Scorpions Cup 2023 startar här!
Revanschsugna Väsby AIK öppnar starkt
Revanschsugna Väsby AIK öppnar starkt
Den här artikeln handlar om: