Åstorp/Kvidinge vann mot Malmö FBC

Åstorp/Kvidinge besegrade Malmö FBC och toppar nu tabellen

Segern mot Malmö FBC på hemmaplan innebär att Åstorp/Kvidinge nu är serieledare i division 1 södra Götaland herr, två poäng före Olofström. Åstorp/Kvidinge vann med 11-6 (6-1, 3-2, 2-3). Malmö FBC ligger på tolfte plats i tabellen.

– Fick värsta möjliga tänkbara start med baklänges redan i första bytet. En snabb replik och sedan en riktig urladdning och vi avgör matchen redan i första perioden. Börjar lite ofokuserat i andra men sedan spelar vi upp oss och spelar bra. I tredje blir det mest en transportsträcka med lite Hawaiispel, kommenterade Åstorp/Kvidinges tränare Conny Camper efter matchen.

Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson tyckte så här om matchen:

– Förutom en bra start så har vi inte ens löst bussbiljett i den första perioden. Det följer vi upp med en svag andra period och en helt okej tredje.

I första perioden var det Åstorp/Kvidinge som var starkast. Laget vann perioden med hela 6-1.

Även i andra perioden var det Åstorp/Kvidinge som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 9-3.

Efter 1.50 i tredje perioden ökade Åstorp/Kvidinge på till 11-3, återigen genom Nikolaus Moberg.

Ludvig Wu, Robin Karlsson och Jimmy Nordin reducerade förvisso, men närmare än 11-6 kom inte Malmö FBC. Åstorp/Kvidinge tog därmed en stabil seger.

Åstorp/Kvidinges Otto Carlsson stod för ett mål och två assists och Oscar Sandberg gjorde tre mål. Robin Karlsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål för Malmö FBC.

Lördag 18 november 15.00 spelar Åstorp/Kvidinge hemma mot Gransholm. Malmö FBC möter Genarp hemma i Kirsebergs Sporthall söndag 19 november 15.00.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp