IBK Luleå vann mot Bergnäsets AIK

Seger med 10-7 för IBK Luleå mot Bergnäset

IBK Luleå vann mötet med Bergnäset hemma med 10-7 (4-1, 4-2, 2-4) på onsdagen i division 1 Norra herr.

– Vi är bättre än Baik över 60 minuter och skulle vunnit större än vi gör. Vi har mer bollinnehav och skapar mer klara chanser än de. Vi vinner fullt rättvist, kommenterade IBK Luleås tränare Pär Johansson efter matchen.

IBK Luleå var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4-1.

Även i andra perioden var det IBK Luleå som var starkast. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 8-3.

I tredje perioden var det i stället Bergnäset som hade kommandot. Laget vann perioden med 2-4 men IBK Luleå kunde hålla undan och vinna matchen med 10-7.

Joel Dahlbom gjorde ett mål för IBK Luleå och spelade dessutom fram till fyra mål och Linus Grönlund stod för ett mål och tre assists. Filip Segerlund hade tre assists, Casper Olofsson gjorde tre mål för och Mattias Berlin gjorde två mål och spelade fram till ett mål för Bergnäset.

I tabellen innebär det här att IBK Luleå nu ligger på fjärde plats. Bergnäset är på nionde plats.

Söndag 5 november 17.00 spelar IBK Luleå hemma mot Thorengruppen 2.

Matchrapporter: Oavgjort mellan IBK Luleå och Öjebyn Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBK Luleås fina svit håller i sig efter 12-6 mot Skellefteå Utv IBK Luleå utklassade Kiruna AIF på hemmaplan Klar seger för Thorengruppen 2 – vann med 9-4 mot Bergnäset