Tyresö Trollbäcken IBK vann mot AIK
Montage
Matchrapport

Klar seger för Tyresö Trollbäcken mot AIK

ANNONS

Det blev en klar seger för Tyresö Trollbäcken vann på hemmaplan mot AIK i Allsvenskan norra/östra dam. Tyresö Trollbäcken vann med klara 8-3 (2-0, 3-1, 3-2).

– En fin laginsats mot ett starkt AIK. Det tar några matcher att spela in ett ungt lag. Vi har många bra spelare och nu får vi äntligen utdelning från vårt hårda arbete. Jag hade det lite på känn. Bra energi och mycket självförtroende på träningarna, kommenterade Tyresö Trollbäckens tränare Mathias Björkman.

AIK:s tränare Bruno Lundberg om matchen:

– I dag var det inget snack. Vi mötte ett hungrigare lag som gjorde jobbet över hela banan. De vann i stort sett alla dueller och belönades med att få studsar med sig. De fick lite turligt med sig 2-0 i första perioden och red på det hela matchen. Vi hade inga svar i dag. Vi var för omständiga, för långsamma och med för dålig kvalitet. Det är bara att lyfta på hatten en match well played. Vi får gå tillbaka till ritbordet och komma igen mot Älvsjö som är nästa tuffa motståndare.

I början av matchen var Tyresö Trollbäcken starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Rebecka Risberg och Julia Lundgren. Tyresö Trollbäcken hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.18 genom Thea Ernberg, och gick upp till 4-0 innan AIK svarade.

Segern skrevs till slut till 6-1 för Tyresö Trollbäcken. Tyresö Trollbäcken vann också tredje perioden 3-2 och matchen slutade 8-3.

Rebecka Risberg gjorde tre mål för Tyresö Trollbäcken och ett målgivande pass, Julia Lundgren stod för två mål och ett assist och Vera Eriksson hade tre assists.

Tyresö Trollbäcken har två segrar och tre förluster och 24–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan AIK har tre vinster och två förluster och 18–22 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. AIK är på fjärde plats.

I nästa match möter Tyresö Trollbäcken Nacka Wallenstam borta på lördag 4 november 16.00. AIK möter Älvsjö AIK måndag 6 november 20.00 hemma.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Anna Monthan tvåmålsskytt när Älvsjö AIK vann mot Tyresö Trollbäcken AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Tungt besked för Tyresö Trollbäcken – åker ur serien

Den här artikeln handlar om: