Runsten förlorade mot Rasbo

Förlust på hemmaplan för Runsten mot Rasbo

Runsten fick se sig besegrat i mötet med Rasbo på hemmaplan i division 1 västra Svealand herr, med 4-6 (3-0, 0-5, 1-1).

– Vi gjorde en väldigt bra första period men vi blev lite för mycket chill i andra då domarna hittar utvisningar. Sen kopplar vi inte på efter det och gick ner oss. Sen reser vi oss i sista perioden men då är skadan redan för stor i andra perioden. Serien är jämn bara ta nya tag till nästa kamp, kommenterade Runstens tränare Johan Haglund.

Runsten spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Love Ericsson och ett mål av Leo Brodin. I andra perioden var det i stället Rasbo som hade övertaget. Laget vann perioden med hela 0-5 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Runsten reducerade dock till 4-5 genom Philip Mellquist efter 6.59 av matchen.

Rasbo kunde dock avgöra till 4-6 med 5.14 kvar av matchen genom Christoffer Gustafsson.

Jonathan Andersson gjorde tre mål för Rasbo.

Runsten ligger på tionde plats i tabellen efter matchen, medan Rasbo ligger på nionde plats.

Runsten tar sig an IBF Borlänge i nästa match borta söndag 5 november 15.00.

Matchrapporter: Sandvikens AIK:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Rasbo Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF Sandvikens AIK:s seger spiken i kistan för Runsten – som åker ur serien Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Rasbo för starka – IBF Borlänge föll i förlängningen