IBK Dalen vann mot IBK Luleå
Montage
Matchrapport

Dalen utklassade IBK Luleå på hemmaplan

ANNONS

Dalen dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot IBK Luleå i Allsvenskan norra/östra dam med hela 9-0 (2-0, 2-0, 5-0).

– En match som vi startade bra och skapade mycket målchanser redan i den första perioden. Den andra perioden är lite sämre för vår del där Luleå kom ut bra och var laddade i duellerna men vi har bra tålamod vilket gav utdelning. I den tredje perioden höjer vi vårt närkampspel och fortsätter jobba på defensivt och offensivt vilket tillslut ger bra utdelning. Kul med seger och 0 insläppta mål, kommenterade Dalens tränare Caroline Stattin efter matchen.

IBK Luleås tränare Roger Ehlin tyckte till om matchen:

– Vi mötte det bästa laget i Allsvenskan Norra och Östra. Vi låg lågt och gjorde det svårt för Dalen att hitta ytor. Vi jobbade hårt i försvar och hade ganska korta anfall. Vi lyckades klara deras press bra men de är tunga och har bra tempo och fysik som till slut gav en klar och rättvis seger.

I och med detta har Dalen hela sex raka segrar i Allsvenskan norra/östra dam.

I början av matchen var Dalen starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Hanna Kristoffersson och Annie Ehlin. Och det var bara början. Dalen stod därefter för tre raka mål i andra perioden när laget gick från 2-0 till 5-0. Dalen fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 9-0. Målen i sista perioden gjordes av Hanna Kristoffersson, Lisa Sjölund, Elin Hultman och Annie Ehlin.

Linnéa Bäckström gjorde ett mål för Dalen och spelade dessutom fram till två mål.

Det här betyder att Dalen är kvar i serieledning, och IBK Luleå stannar sist, på åttonde plats, i tabellen.

Dalen tar sig an Dalen i nästa match hemma söndag 5 november 19.00. IBK Luleå möter Gamla Stan borta torsdag 2 november 19.30.

Matchrapporter: Sundsvalls IBF vann mot IBK Luleå Emma Sarkkinen het när IBK Dalen besegrade Örnsköldsvik IBF IBK Dalen säkrade seriesegern efter 6-5 mot RIG Umeå Äntligen seger för IBK Luleå – 8-4 mot Umeå City Sundsvalls IBF segrade i toppmötet mot IBK Dalen

Den här artikeln handlar om: