IBF Falun Utveckling vann mot Skälby

Äntligen seger för IBF Falun Utveckling mot Skälby

Det blev fem förluster i rad för IBF Falun Utveckling i Allsvenskan norra herr. Men hemma mot Skälby kom det efterlängtade trendbrottet. Matchen i Guide Arena slutade 8-7 (3-2, 1-3, 4-2).

– Otroligt skönt! Vi gör en otroligt bra match, grabbarna krigar för varandra hela vägen. Vi förtjänar den här vinsten mot en riktigt bra motståndare, kommenterade IBF Falun Utvecklings tränare Andreas Ekbladh.

I första perioden var det IBF Falun Utveckling som var starkast. Laget vann perioden med 3-2.

Skälby hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 4-5.

IBF Falun Utveckling förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-2 och matchen med 8-7.

Jonathan Berglund gjorde ett mål för Skälby och två assist. August Swärdh stod för tre poäng, varav två mål för IBF Falun Utveckling och Leo Sagmander Kjell gjorde ett mål och totalt tre poäng.

I tabellen innebär det här att IBF Falun Utveckling nu ligger på nionde plats. Skälby är på sjunde plats.

Nästa motstånd för IBF Falun Utveckling är Visby. Lagen möts lördag 4 november 17.00 i Ica Maxi Arena. Skälby tar sig an Sundsvall FBC borta söndag 5 november 16.00.

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Tre poäng till Älvsjö efter avgörande i slutperioden mot IBF Falun Utveckling IBF Falun Utveckling slog Järfälla Bele i måljämn match i Guide Arena Skälby vann klart borta mot Sirius Ryck i sista perioden avgjorde för Tyresö Trollbäcken borta mot Skälby