Salem förlorade mot Värmdö

Värmdö avgjorde i förlängningen mot Salem

Matchen i division 1 östra Svealand herr mellan hemmalaget Salem och gästande Värmdö var oavgjord vid full tid, 4-4. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 5-4 (1-0, 2-3, 1-1, 1-0). Emil Mattsson spelade en avgörande roll för Värmdö när han stod för det vinnande målet i förlängningen.

Värmdös tränare Andreas Svensson:

– Vi känner att vi gjort en hel del bra prestationer på senaste, tyvärr har det inte räckt hela vägen. Känslan har varit lite stolpe ut. Så med dagens vinst ser vi mer positivt på framtiden. Dagens match är stundtals ganska avvaktande. Vi har lite problem att få upp bollen i och med deras man-man spel. Men det känns ändå som att vi för spelet för det mesta. Lite slarvigt stundtals men annars en okej insats. Stekheta Emil Mattsson får sedan avgöra med en iskall straff i förlängningen. Kim Johansson, Assisterande tränare.

Värmdö tog ledningen efter 12.35, genom Emil Mattsson på pass av Vilde Westerlund. Salem förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-3.

Värmdö tog ledningen på nytt, på nytt genom Filip Lundmark efter 8.19 i tredje perioden.

Efter 14.12 av matchen kunde Mattias Hansson-Berg kvittera till 4-4 för Salem. I förlängningen tog det 1.02 innan Värmdö avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Emil Mattsson.

Värmdös Emil Mattsson stod för fyra poäng, varav tre mål. Jacob Hamberg gjorde två mål och totalt tre poäng för Salem.

Salem har en oavgjord och fyra förluster och 28–36 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Värmdö har två vinster och tre förluster och 25–23 i målskillnad. Det här var Salems tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Värmdös andra uddamålsseger.

Värmdö ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Salem är på elfte plats.

Lördag 4 november möter Salem Åkersberga IBF borta 15.00 och Värmdö möter Nacka hemma 14.30.

Matchrapporter: Lucas Nordahl stor matchhjälte när Värmdö slog Nykvarn IF Tung förlust på hemmaplan för Salem mot Ekerö IK Värmdö besegrade på bortaplan av Åkersberga IBF Martinsson och Martinsson nyckelspelare när Nykvarn IF vann mot gästande Salem Förlust mot Nacka för Salem