Örebro Innebandy vann mot Surahammars IBF

Örebro Innebandy avgjorde tät match mot Surahammar i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Örebro Innebandy och gästande Surahammar var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Örebro Innebandy och vann matchen i division 1 Mellersta herr med 10-7 (3-4, 2-1, 5-2).

Surahammars huvudtränare Richard Schlugi tyckte till om matchen:

– Vi möter ett lag som är riktigt giftiga offensivt, vi gör det bra men orkar inte riktigt hela vägen. En sådan här match måste man ha marginalerna med sig, vi har stolpe ut för 4-1 ledning och istället gör de 3-2 i samma byte. Nya tag till nästa helg då Norrköping kommer få sota för detta.

I och med detta har Örebro Innebandy fyra raka segrar i division 1 Mellersta herr.

Surahammar var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 3-4.

Örebro Innebandy hade greppet över spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 5-5.

Örebro Innebandy förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-2 och matchen med 10-7.

Örebro Innebandys Adam Lundgren stod för tre mål och ett assist. Marcus Jonsson gjorde tre mål för för Surahammar.

Örebro Innebandy har fyra segrar och en förlust och 49–30 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Surahammar har en vinst och fyra förluster och 32–31 i målskillnad.

Örebro Innebandy stannar därmed på fjärde plats, och Surahammar på sjunde plats, i tabellen.

Lördag 4 november möter Örebro Innebandy Linköping borta 11.30 och Surahammar möter IBF Norrköping hemma 13.30.

Matchrapporter: Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Målfest för Berg hemma mot Surahammar Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg Jonsson och Engström säkrade segern för Surahammar mot Lidköping Örebro Innebandys fina svit håller i sig efter 10-4 mot Lidköping