FBC Nyköping vann mot Farsta IBK

Målfest när Nyköping krossade Farsta i Nyköpings Sporthall

Nyköping hade inga problem med Farsta i division 1 östra Svealand herr, och vann hemma med utklassningssiffrorna 11-4 (2-1, 3-0, 6-3).

Nyköping hade före lördagens hemmamatch fyra förluster i rad.

Första perioden var jämn. Farsta inledde bäst och tog ledningen genom Jakob Mårth efter 2.38, men Nyköping kvitterade genom Christoffer Ekstrand. Och Nyköping hann också ta ledningen, genom Linus Dahlström. I andra perioden var Nyköping starkast och gick från 2-1 till 5-1 genom mål av Rabi Kahlaji, Jesper Engström och Linus Dahlström. Det var bara början för Nyköping. Nyköping vann också tredje perioden 6-3 och matchen med hela 11-4.

Nyköpings Jesper Engström stod för tre mål och två assists, Viktor Palm hade fyra assists och Linus Dahlström gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål. Christoffer Herrlin hade tre assists för Farsta.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. Farsta är på fjärde plats.

Nyköping tar sig an Hässelby i nästa match hemma lördag 4 november 15.00. Farsta möter samma dag 16.00 Tullinge hemma.

Matchrapporter: Hässelby klart för kval till Allsvenskan Nyköping åker ur serien – det står klart efter söndagens match Christian Sandsund femmålsskytt i RA19:s seger mot Farsta Tullinge vann – klart för kval till Allsvenskan RA19 vände underläge till seger