LI20 IBF förlorade mot Björklinge BK

LI20 IBF en lätt match för Björklinge som vann klart

Björklinge vann på bortaplan mot LI20 IBF i division 1 västra Svealand herr med klara 8-3 (3-1, 3-1, 2-1).

– En jämnare match än resultatet visar. Bortalaget effektiva och utnyttjar LI20 misstag. Hemmalaget har många chanser men missar i avgörande läget. Björklinge vinner rättvist, kommenterade LI20 IBF:s tränare Bo Wiklund.

Björklinge tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 5.07 genom Mattias Jansson, och gick upp till 0-2 innan LI20 IBF svarade.

I periodpausen hade Björklinge ledningen med 1-3. Björklinge var starkast i även i andra perioden. Laget vann perioden med 1-3 och ställningen efter två perioder var 2-6.

Björklinge vann också tredje perioden 1-2 och ställningen efter tre perioder var 3-8.

Mikael Hast gjorde två mål för Björklinge och tre assist och Simon Gustafsson stod för fyra poäng, varav två mål. Robin Lundgren gjorde tre mål för LI20 IBF.

LI20 IBF har fem förluster och 14–41 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Björklinge har tre vinster och två förluster och 25–18 i målskillnad.

Björklinges nya tabellposition är fjärde plats, medan LI20 IBF är på tolfte och sista plats.

Nästa motstånd för LI20 IBF är Rasbo. Lagen möts lördag 4 november 13.00 i Hall 2000. Björklinge tar sig an Sandvikens AIK hemma söndag 5 november 13.00.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Målfest för Runsten borta mot LI20 IBF IBF Borlänge utklassade LI20 IBF – vann med 10-0 Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge