Skoghall vann mot Bergs IK

Klar seger för Skoghall – vann med 8-3 mot Bergs IK

Skoghall tog en enkel seger mot Bergs IK hemma i Hammarö Arena i Allsvenskan västra/södra dam. Laget dominerade matchen, som slutade 8-3 (3-0, 1-1, 4-2).

– Vi gör en helt okej insats fram tills att de gör 4-2 och 4-3 utan att få utdelning på våra chanser. Efter deras 4-3 mål så steppa vi upp ordentligt drar upp tempot och då hänger inte Bergs med, tyckte Skoghalls tränare Toni Walther, efter matchen.

Segern var Skoghalls femte på de senaste sex matcherna.

Skoghall spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Carolina Karlsson, Amanda Gottebo och Nora Pettersson. Andra perioden slutade 1-1 och ställningen efter två perioder var 4-1.

Skoghall vann också tredje perioden 4-2 och ställningen efter tre perioder var 8-3.

Nora Pettersson gjorde tre mål för Skoghall och spelade dessutom fram till ett mål.

I tabellen innebär det här att Bergs IK nu ligger på femte plats. Skoghall leder serien.

I nästa omgång har Skoghall GS 86 borta i Forshaga Sporthall, fredag 3 november 19.30. Bergs IK spelar hemma mot Lillån IBK lördag 4 november 13.00.

Matchrapporter: Seger för Skoghall i toppmötet med Lillån IBK Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Bergs IK Klart nu: Västerås IBS åker ur serien efter ny förlust Telge SIBK har fyra raka segrar – vann mot Bergs IK med 8-1