Jemtland Innebandy förlorade mot IBF Dalen
Montage
Matchrapport

IBF Dalen utklassade Jemtland på bortaplan

ANNONS

IBF Dalen dominerade stort när laget vann på bortaplan mot Jemtland i division 1 Norra herr med hela 10-3 (5-0, 0-1, 5-2).

– Vi är det klart bättre laget i den första perioden och den är vi ganska nöjda med spelmässigt. Andra faller vi in i deras låga tempo och sjunker i kvalitet. Tredje växlar vi upp lite igen och sätter bättre fart på bollen. När de tappar matchen så tycker jag att det är extremt tråkigt att dem börjar spela fult och slutar försöka spela innebandy. Många fula satsningar och sena smällar. Men vi gör det bra som håller skallarna kalla och inte faller in i det spelet, kommenterade IBF Dalens tränare Gustav Broadhall.

Segern var IBF Dalens fjärde på de senaste fem matcherna.

IBF Dalen spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom mål av Leon Ljungfelt, Max Bergström, Oskar Junttila, Ludwig Blomberg och Noah Mauree. Det var bara början för IBF Dalen. I andra perioden var det i stället Jemtland som hade övertaget. Laget vann perioden med 1-0 och ställningen efter två perioder var 1-5.

IBF Dalen vann också tredje perioden 2-5 och matchen med hela 10-3.

Oskar Junttila gjorde två mål för IBF Dalen och spelade dessutom fram till ett mål och Ludwig Blomberg stod för tre poäng, varav ett mål.

Det här betyder att Jemtland är kvar på sjunde plats, och IBF Dalen stannar på andra plats, i tabellen.

I nästa omgång har IBF Dalen Timrå hemma i Thoren Arena, söndag 5 november 13.00.

Matchrapporter: Timrå tog hemmaseger mot Jemtland Stort jubel när IBF Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Bergnäset IBF Dalen ny serieledare efter 12-4 mot Härnösand Gimonäs Umeå avgjorde i förlängningen mot Jemtland IBF Dalen upp i topp efter seger mot Vattjom

Den här artikeln handlar om: