Gränna förlorade mot Malmö FBC

Första segern för säsongen för Malmö FBC

Malmö FBC har haft det tufft i division 1 södra Götaland herr den här säsongen, men borta mot Gränna kom första segern, efter sju spelade matcher. Malmö FBC vann med 8-5 (3-1, 4-2, 1-2).

– Extremt skön och efterlängtad seger. Jag tycker vi är det starkare laget matchen igenom, tyckte Malmö FBC:s tränare Mikael Jeppsson, efter matchen.

I första perioden var det Malmö FBC som var starkast. Laget vann perioden med 1-3.

Även i andra perioden var det Malmö FBC som var starkast. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 3-7.

Malmö FBC ökade ledningen till 3-8, på nytt genom Jimmy Nordin efter 8.52 i tredje perioden.

Markus Vadsten och Samuel Magnusson reducerade förvisso, men närmare än 5-8 kom inte Gränna. Malmö FBC tog därmed en stabil seger.

Malmö FBC:s Jacob Carleson hade fem assists, Jimmy Nordin gjorde tre mål för och Ludvig Wu gjorde tre mål för. Markus Vadsten gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål för Gränna och Filip Simonsson stod för tre poäng, varav ett mål.

Gränna har två vinster och tre förluster och 24–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Malmö FBC har en vinst och fyra förluster och 19–32 i målskillnad.

För Gränna gör resultatet att man nu ligger på tionde plats i tabellen, medan Malmö FBC är på tolfte och sista plats.

I nästa omgång har Gränna Genarp borta i Genarps Idrottshall, söndag 5 november 15.00. Malmö FBC spelar borta mot Åstorp/Kvidinge fredag 3 november 19.30.

Matchrapporter: Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Gransholm vann stort senast – nu tog Malmö FBC revansch Gränna kvitterade sent – avgjorde i förlängningen Malmö FBC avgjorde i sista perioden och vann mot Karlskrona Malmö FBC:s jättetapp i tredje perioden – föll stort mot Genarp