Olofström förlorade mot Partille D1

Formstarka Partille D1 vann mot Olofström

3-6 (1-2, 2-0, 0-4) blev resultatet när Olofström och Partille D1 möttes i Olofströms Sporthall på lördagen. I och med detta har Partille D1 hela sex raka segrar i Allsvenskan västra/södra dam.

– Tre poäng var det viktigaste men vi gör ingen bra insats idag så det är starkt att ändå vinna med tre bollar. Olofström ställer upp med 5 spelare på egen planhalva och gör det trångt för oss men vi går ned på två femmor i tredje perioden och vinner den med 4-0. Jag besviken över att vi behövde gå ned på folk men samtidigt är det svårt driva upp tempot mot lag som parkerar bussen, kommenterade Partille D1:s tränare Robert Bodén.

Första perioden var jämn. Olofström inledde bäst och tog ledningen genom Emma Torikka efter 13.00, men Partille D1 kvitterade genom Frida Ahlstrand. Och Partille D1 hann också ta ledningen, genom Malin Broström. Efter 12.28 i andra perioden slog Alexandra Näsman till, framspelad av Julie Evaldsson och kvitterade för Olofström.

Jonna Torikka gjorde dessutom 3-2 efter 14.39 på pass av Maja Bergh.

Partille D1:s Sara Johnsson gjorde 3-3 efter 20.28 framspelad av Linn Löberg.

Partille D1 spelade bra i tredje perioden och gick från 3-3 till 3-6 genom mål av Sara Johnsson, Claudia Thorngren och Amanda Svanström och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 43 sekunder kvar att spela.

Partille D1:s Linn Löberg hade tre assists.

Olofström stannar därmed på åttonde och sista plats, och Partille D1 toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Partille D1 är Fristad. Lagen möts lördag 4 november 16.30 i Fristadhallen.

Matchrapporter: Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Craftstaden fortsätter att vinna – har nu fyra raka segrar Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Jönköping ny serieledare efter 14-1 mot Olofström